Jujitsu
 

Cum ne sustineti

Susţinem performanţa echipei !!!

  2%   -  redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit,

 Aceşti 2% din impozitul pe care altfel îl ia statul pe tot, dacă dumneavoastră nu vă exercitaţi dreptul de a decide cine să primească 2% din suma colectată. Cine să-i primească, noi sau guvernanţii?

Codul Fiscal pune la dispozitia contribuabililor mecanismul de redirectionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2014, catre o entitate non profit. Conform Ministerului Finantelor Publice, modalitatea de implementare a prevederii este similara, contribuabilul trebuind sa completeze formularul 230 (pentru veniturile proveniind din salarii) sau 200 (pentru venituri din alte surse) si sa le depuna la administratia financiara de care apartin pana la data de 25 mai.
     Notă: Declaraţiile se completează cu scris de mană şi cu majuscule.

Instructiuni redirectionare 2%

Formular 230 pentru redirectionare 2%

SPONSORIZARE

 Sponsorizarea reprezinta actul juridic prin care doua persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare pentru sustinerea unor activitati fara scop lucrativ desfasurate de catre beneficiarul sponsorizarii.

Pe de alta parte, sponsorizarea este o plata in bani sau in natura facuta catre o organizatie non-profit sau catre o persoana sustinuta de o astfel de organizatie, in achivalentul anumitor beneficii cum ar fi promovarea si dreptul companiei care sponsorizeaza de a cere organizatiei/persoanei sponsorizate sa-i afiseze in locuri vizibile logo-ul si principalele elemente de identificare, pe scurt sa-i faca publicitate.

Pentru sponsorizare, obiectul comunicarii il constituie produsul sau marca, iar operatia in sine presupune relatii cu dublu sens si cu obligatii reciproce.

Cel care realizeaza o sponsorizare urmareste prin aceasta sa obtina avantaje comerciale in sensul cresterii notorietatii, o dezvoltare a imaginii de marca, inclusiv punerea cat mai mult in valoare a celui care sustine sponsorizarea.

Restrictii atunci cand se face o sponsorizare:

    Sponsorizarea nu presupune obtinerea unor avantaje sau inapoierea bunurilor respective.
    Persoanele fizice sau juridice din Romania nu pot efectua activitati de sponsorizare din surse obtinute de la bugetul de stat.

 

DONATII

Donatia, conform Codului Civil, este un contract prin care o persoana, donator, transmite, de regula in mod gratuit si irevocabil, dreptul de proprietate asupra unui bun catre o alta persoana, donatar, care il accepta si nu implica existenta unor beneficii”. Donatia este un act gratuit, unilateral, iar beneficiarul unei donatii are obligatia sa foloseasca bunurile exclusiv in scopul declarat.

In cazul actiunilor de donatie, beneficiarul nu are obligatia de a aminti compania sau persoana care l-a sprijinit.

Asadar, prin donatie, una din parti transmite dreptul sau de proprietate asupra unui bun celeilalte parti, micsorandu-si astfel patrimoniul sau. Contractul astfel incheiat este irevocabil, trebuie incheiat in forma autentica, iar partea care a facut donatia nu urmareste nici o contraprestatie.

Important de retinut: sumele acordate ca donatii nu sunt cheltuieli deductibile fiscal.

 

 Posibilităţi de susţinere directă:

       Astfel, pentru a ne susţine aveţi mai multe posibilităţi, puteţi opta pentru sponsorizare, donaţie, promovarea în rîndul angajaţilor şi al partenerilor, redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit (formularul 230 sau 200) ori alte variante pe care doriţi să le puneţi în practică.

       Necesităţile cele mai stringente, cu un impact major asupra derulării acţiunilor noastre şi pe care le dorim finalizate în scurt timp:

      a)     achiziţia a cel puţin un tatami oficial (saltele de antrenament/competiţie, 12mX12m, 4cm) cu caracteristici specifice pentru Judo (~50400 lei);

      b)    achiziţia a cel puţin un tatami (saltele de antrenament, 12mX12m, 3cm) cu caracteristici specifice pentru Taekwondo WTF (~ 19400 lei);

      c)     echipamente/materiale necesare desfăşurării antrenamentelor (veste de protecţie, căşti, perne de lovit, saci de box, judo-gi, dobok-uri etc.).

       Clubul Sportiv MUNTELE consideră că poate acţiona sinergic, împreună cu dumneavoastră, pe baza valorilor comune împărtăşite, pentru a oferi tinerilor posibilitatea de a dezvolta abilităţi de interrelaţionare eficientă şi de a practica mişcarea fizică sub toate formele, între care primează, desigur, specificul specializării noastre: Judo (sport olimpic), Ju Jitsu (recunoscut de Sport Accord) şi Taekwondo WTF (sport olimpic).